torsdag 26 april 2012

ett får



Fåret Shaun är favorit, tyvärr börjar pojken ha sett alla avsnitt som snurrat på Barnkanalen en tid, så just nu har vi lite paus. Har länge velat göra en applikation med fåret och här före påsk då jag var till mina föräldrar råkade mamma ha fram "päls" till ett får. Jippii! Jag tog hem en bit och under påsken blev det en velourtröja med fåret Shaun. Bilden är från nätet. Ögonen hade jag mest "problem" med. Fick prova med flera vattenfasta tusch innan jag fick ögon som jag var nöjda med. Ett tag funderade jag på applicerade ögon med svart tyg till pupillerna, men det skulle ha blivit för pilligt. Istället blev det kombination av textilbläck och tusch. Den har ännu inte blivit tvättad så får se hur bilden och ögonen beter sig då. Mönstret är Meedom, form 2 strl. 92 med förminskat halshål, längden skulle få ha varit lite längre, men det går att skarva ifall den blir för kort om en tid. Nu är det bara att hålla tummarna för att bilden håller i tvätten.

onsdag 25 april 2012

"ny" t-skjorta



Lite re-do på gång, mannens t-skjorta hade blivit nött , men fram- och bakstycke var ännu något sånär hela. Provade lite re-do, gamla t-skjortor finns i mängder, om inte nu, så kommer det flera hela tiden. Mönstret är Meedom form två, storlek 86 med 2 cm sömnsmån. Då jag klippt ut fram och bakstycket fanns det ialla fall ett litet hål på bakstycket. (Så hela var de tydligen inte...) Lite improvisation med märket i nacken på t-skjortan blev det. Halva på baksidan och halva på framsidan. Förutom hålet på bakstycket fick jag en annan "överraskning" då jag konstaterade att några ärmar kommer jag inte att få av samma tyg. Så det blev nytt tyg till ärmarna och mudd. Summasumarum: T-skjortorna man ska re-doa får inte vara för slitna, kolla noga så inte hål finns där du placerat ut mönstret och planera lite bättre nästa gång. Men en kul grej är det att pojken nu har en t-skjorta som mannen tidigare haft. Kanske det blir fortsättning bara jag minns summasumarum.



måndag 23 april 2012

vår och mössa



Fast det snöade i lördags och våren inte på länge synts till, så idag har det varit lite vår åtminstone. Krokusarna hade slagit ut och bina var i full gång för att söka näring i dem. Här för nån månad sen sydde jag en vårmössa åt mig själv. Trikå med bollar och svart trikå som foder. Det vanliga mönstret. Lite liten blev den, men den töjer väl på sig...