onsdag 20 juni 2012

flera dregglisar

Jag funderade ju här förr om jag skulle investera i en kam-tång och eftersom jag hittade en på rea hos royal-tuote, slog jag till. Och vilken underbar manick, varför har jag inte skaffat någon förr?? Förr har knappibankandet tagit på nerverna, men numera går knappitryckandet som en dans!! För att få prova tången, blev det ett par dregglisar till åt systerdottern.
Den till höger är flanell på ena sidan och trikå på baksidan, det blommiga i mitten är flanell och baksidan av trikå. det vita är bambufrotté, med flanell på baksidan.
Den till höger är av ärmarna från en flanellskjorta. Jag kortade av ärmarna och de räckte till en dregglis, Den till höger är av en t-skjorta. Märket är ur nacken.



tisdag 19 juni 2012

sew alongens plånbok

Här är min variant från sew alongen hos karinottilia. Det var min första sew along. Har tidigare beundrat sew alongarnas (kan man kalla dem så??) klänningar och bh:ar, men tidsbristen (och tålamodet) har gjort att jag inte deltagit. Nu var ändå projektet ett som inte var så långvarigt och verkade lätt också, så denna gång tog jag chansen. Nu då jag fått blodad tand, kanske jag hänger med nästa gång...Jag tyckte sew alongen var ett bra sätt att få bra instruktioner, man behövde inte tänka så mycket själv... Sånt gillar jag! Filmerna var ett bra komplement till de skriftliga.

Och plånboken då? Jag är jättenöjd! Den fick komma i användning genast. Tyget gjorde att det blev en riktig sommarplånbok och vad passar bättre att använda nu då det blivit sommar och jag har semester. Speciellt fickan på utsidan tycker jag är fiffig. Förr har handelslappen åkt ner i väskan och det har ibland varit lite svårt tt veta vilken lapp som gäller. Det eftersom handelslapparna har haft en benägenhet att lämna i väskan efter avslutad butiksrunda. Med en ytterficka på plånboken, vet jag var lappen är! Tills nästa plånbok ska jag använda lite stadigare tyg, den blev lite för sladdrig, fast jag använde det tjockaste mellanlägget jag hade. Alternativt kunde jag lägga mellanlägg på det andra delarna och inte bara på de som det stod i beskrivningen. Kortfickorna är på min plånbok är olika djupa så där borde jag vara noggrannare nästa gång.
Här syns händerna från en pojke som hade svårt att hålla bort tassarna när mamma skulle fotografera.



Tyget är från en gardin från loppis och fodret är av samma tyg samt av ett lakan. Dragkedjan är från loppis, avkortad.

lördag 9 juni 2012

dregglisar

Dregglisar var det första jag sydde, då jag började sy barnkläder. Orsaken till det var en spyttande och dregglande bebis. Jag tror faktiskt att det var då jag hågsade att det finns sy-bloggar.  Jag behövde lite idéer och mönster. Dregglisar fanns det ju massor av i sy-bloggarna, bara att välja och vraka bland idéerna. Dregglisarna användes flitigt och används också nu i vår, då halsskyddet började bli lite för varmt.

Min syster ville att jag skulle låna dregglisar åt deras flicka. Det gick ju bra och jag sydde några egna åt henne också. De första hann (mindes) jag tyvärr inte fotografera innan hon fick dem. Några dagar efter att vi talat om dregglisar var jag på loppis. Hittade två meter röd flanell och fyra bitar med blårutig flanell, så nu ska det minnsann sys dregglisar... =)


Här är några av dem: Dessa har röd flanell på en sida och andra tyger på den andra. Det turkosa är velour, det ljusblå av ett gammalt lakan och det rosa av en gammal t-skjorta. Dessa fick hammaribankade knäppen. Hammarbankandet tar lite på nerverna. Först ska man hitta rätt delar, sedan få igenom spetsarna  på tyget och sedan få den jämt bankat så att knappen inte blir sned. Jag överväger att införskaffa en kam-tång och kamknäppen, men funderar om jag kommer att behöva dem mera om jag nu inte ska bli storproducent av dregglisar.

fredag 8 juni 2012

babyvantar

Fick en beställning av en trogen kund, så brukar det stå i populära bloggar. Nu får jag också skriva det, fast detta nu inte är en populär blogg. Min syster ville ha ett par babyvantar till dottern till sommarens utetupplurar. Och det är jag ju inte sen att förse henne med, helt gratis. Jag fick söka lite på internetet för att hitta hur man skulle vändsy, men en bra tutorial hittade jag här, hos svali. Den bloggen kan jag rekommendera, där fanns andra tutorials också, som jag måste prova. Risken är ju att de är lite för tjocka och varma då de är fodrade, så jag tror jag ska sy ett par till utan foder.