söndag 26 februari 2012

lapptäcke/filt

Blev inspirerad av alla fina lapptäcken som man ser på bloggar, de ser lätta ut att göra. Tänkte alltså göra ett åt systerdotter, som då ännu låg i magen. Bomullstyg har jag i massor, tycker bättre att sy i trikå, så material fanns det. Utklippningen och ihopsömnaden av lapparna gick bra, men sen... Att få baksidan ihopsydd med lappsidan, suck... Eller det var väl inte själva ihopsömnaden som var svår, utan att det inte skulle bli buckligt. Efter diverse sprättningar fick jag ihop sidorna. Då återstod kantningen. Hade först funderat på att vändsy, men valde då istället kantband. Voi suck och stön, innan täcket var färdigt... Nu fick sprätten jobba också, då jag sydde ihop snett. Till sist blev det färdigt, men kan ta en stund innan jag syr nästa. Ett misstag kan ha varit att baksidan är av fleece. Som bekant är ju fleece lite töjbart, så det kan var den största orsaken till att det tog länge att sy.
På denna bild synd det hur kanten drar sig, men det var inte därför som jag tog med denna bild. För attt lapptäcket skulle få det lilla extra har vissa av lapparna struktur. Det ljusblå är någon sorts fleece och är mjuk och go.
Här närbild på några av lapparna. Högst uppifrån till vänster är tygerna från Ikea, röd bomull från Härmä, blått från Härmä, grönblommig från gardin, gul bomull från loppis och blåmönstrad från auktion.
Här är slutresultatet, ett projekt som jag tyckte var jobbigare än jag kunnat ana...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar