tisdag 19 juni 2012

sew alongens plånbok

Här är min variant från sew alongen hos karinottilia. Det var min första sew along. Har tidigare beundrat sew alongarnas (kan man kalla dem så??) klänningar och bh:ar, men tidsbristen (och tålamodet) har gjort att jag inte deltagit. Nu var ändå projektet ett som inte var så långvarigt och verkade lätt också, så denna gång tog jag chansen. Nu då jag fått blodad tand, kanske jag hänger med nästa gång...Jag tyckte sew alongen var ett bra sätt att få bra instruktioner, man behövde inte tänka så mycket själv... Sånt gillar jag! Filmerna var ett bra komplement till de skriftliga.

Och plånboken då? Jag är jättenöjd! Den fick komma i användning genast. Tyget gjorde att det blev en riktig sommarplånbok och vad passar bättre att använda nu då det blivit sommar och jag har semester. Speciellt fickan på utsidan tycker jag är fiffig. Förr har handelslappen åkt ner i väskan och det har ibland varit lite svårt tt veta vilken lapp som gäller. Det eftersom handelslapparna har haft en benägenhet att lämna i väskan efter avslutad butiksrunda. Med en ytterficka på plånboken, vet jag var lappen är! Tills nästa plånbok ska jag använda lite stadigare tyg, den blev lite för sladdrig, fast jag använde det tjockaste mellanlägget jag hade. Alternativt kunde jag lägga mellanlägg på det andra delarna och inte bara på de som det stod i beskrivningen. Kortfickorna är på min plånbok är olika djupa så där borde jag vara noggrannare nästa gång.
Här syns händerna från en pojke som hade svårt att hålla bort tassarna när mamma skulle fotografera.Tyget är från en gardin från loppis och fodret är av samma tyg samt av ett lakan. Dragkedjan är från loppis, avkortad.

1 kommentar:

  1. Åh vad fin den blev! Jag använder också ytterfickan för min shoppinglista. Busskortet brukar också ligga där eftersom det är bra att ha till hands. Kul att du ville vara med i min sew along denna gång!

    SvaraRadera