söndag 15 maj 2011

reparera-högen

Jag har en reparera-hög som brukar bli hög och som jag med lämna mellanrum flyttar från ett ställe till ett annat. Till sist måste man ta tag i den och idag blev det gjort. Först ut var pojkens pyjamas som blev tok för stor och som måste avkortas och avsmalnas för att han inte hans nerver ska behöva utstå att byxbenen är alltför långa och att det på bredden ska rymmas två stycken 1,5-åringar i den.
Det andra i högen var också en pyjamas åt pojken som jag sytt lite för hastigt och hade fått hål i grenen och under ärmarna. Jag hade väl genat lite för mycket...
Sedan ettt par jeans åt mig som dragkedjan tagit slut i. Jeansen var från loppis och jag antar det var därför de var där eftersom dragkedjan inte funkade...=) Men det hågsade jag först efter en dags användning på jobbet efter att ha gått med gylfen uppe en dag... Det flög i reparera-högen för att kanske få en ny dragkedja. Nåja, en dragkedja belv inhandlad och den gamla blev bortsprättad. Måste säga att jag var mycket tveksam, eftersom att sy i dragkedjor inte är min favoritsysselsättning. Men skam den som inte försökt, så den gamla blev bortsprättad och en ny blev i sydd. Men inte gillar jag att sy i dragkedjor ännu heller...
Ihögen brukar det också finnas några par byxor som måste fållas. Min längd är ju under medellängd, närmare bestämt 159 cm och jag tror jag har ägt två par byxor i mitt liv som inte behövt vikas upp, åtminstone 7 cm... Så nu låg också två par byxor där benlängden blev förkortad.
Efter att jag fått detta färdigt, lämnade endast ett plagg i reparera-högen. Gissa vad? Jo, en ny dragkedja till pojkens vinterhalare... Som tur är sommaren på väg och halaren ryms inte längre nästa år, så det är ingen panik med isyendet av dragkedjan.

3 kommentarer:

  1. Jaha, datakunniga jag blev både följare och intresserad av bloggen - vad det nu är för skillnad... Men det gör kanske inte så mycket...

    SvaraRadera
  2. Mitt goda rykte hos grannarna for nog all världens väg när grannen kom in och Tusse satt och bytte dragked i sin halare. Granne såg säkert storligen förvånad ut och Tusse frågade oskyldigt: "Men vad gör du då när dragkedjan går sönder? Köper du ny halare meddetsamma?"

    SvaraRadera
  3. ja fy för dragkedjor..ett ont måste,, Hade hem en väska av dottern..där va både ett par jeans o en jacka som dragkedjorna va sönder i..håller på med jackan nu.o att lappa arbetshalare/byxor,,,,nu sist hade jag en hel hög som låg.. ha en bra dag..

    SvaraRadera