fredag 3 augusti 2012

pimpad dockparaplykärra

På en av sommarens loppisar hittade pojken en paraplykärra som han ville ta hem. Jag hade funderat på att skaffa en sådan, så det passade bra att ta hem den när vi en gång nu hittade en. Sitsdelen var lite sliten och hölls inte på plats, så jag sydde ett nytt med hjälp av det gamla som mall. Jag kantade med orange tyg och sitsdelen är av blåblommig bomull. Det blå tyget var ursprungligen köpt för en kjol/klänning, men fallet är obefintligt och antagligen inte 100 % bomull. Istället är det styvt och hårt, så det passar bra till projekt som det här. Här syns tyget i närbild, plus knappisättningen.
Tog ett tag innan jag kom till skott eftersom jag tänkte att det är svårt, men det blev färdigt på två eftermiddagsvilor, så svårt var det inte. Det enda misstaget jag gjorde var att inte tänka tillräckligt då jag knäppte dit kam-knapparna. Så jag lade dem fel första gången och fick lära mig hur man får bort en iknäppt kam-knapp. Med tång och sax =)


Kärran är ofta i användning, men utan sitsdelen. Sist jag såg den låg sitsdelen skrynklad i ett hörn och pojken körde runt med kärrstommen...

1 kommentar:

  1. Så är det ofta här också... det är inte så ofta någon docka eller kramdjur faktiskt får sitta i vagnen, att köra runt med stommen är tydligen roligast!

    SvaraRadera