torsdag 9 augusti 2012

auktionsfynd

Till sommaren hör auktioner och det har blivit en auktion hittills i år. Ett helt hus tömdes och ett helt livs samlande auktionerades ut. Mycket tupperware som fick ett högt pris och mycket möbler och husgeråd, vissa dyrare än annat. Jag hade spanat in på en låda med band och gummiband. För fyra euro blev jag ägare och nu behöver jag aldrig mera i mitt liv köpa skosnören. För en hel skolåda rymmer många skosnören... Ifall det är nån som behöver är det bara att säga till! =) Förutom skosnören fanns det gummiband i orginalförpackningar och kantband också + lite spets. Gummibanden åkte in i frysen ett par dar för att ta död på eventuella ovälkomna hyresgäster och banden och skosnören blev tvättade i 60 grader för att få dem rena. Det som jag inte hågsade vid tvätt av den vita omgången var att bunta ihop banden före. Efter tvätt hade jag en ganska stor härva med skosnören och kantband som hade snott in sig i varandra. ...Där jag hade jag pyssel för en kväll att reda ut. Vid tvätt av den mörka omgången var jag alltså vis och buntade ihop snörena i några härvor och det var betydligt lättare att få utrett det. På bilden är härvorna redan uppredda ifall nån undrar.

Angående originalförpackningen på gummibanden fick jag lite lokalhistoria på köpet. Gummibanden var gjorda i Jakobstad, staden 30 km härifrån. Mycket av industrin flyttade till Jakobstad i början av 1900-talet från Purmo, också Anders Lassfolk och han var tydligen inne på det här med textila tillbehör. Nu är jag tyvärr inte bra på den biten av lokalhistoria, men lite kul är det att ha gummiband som gjord i Jakobstad!

1 kommentar:

  1. Hej på dej!
    Kul att du förirrat dej in på min blogg och vill delta i Give Away. Ett riktigt kap du gjorde på auktionen, du kommer säkert att ha glädje av banden måååånga gånger framöver. Såg att du har 30 km till Jeppis-stan, jag har 100 km dit, det blir att man tar en avstickare dit ibland faktiskt. Ha en fin fortsättning på veckan!!!!!!!

    SvaraRadera