lördag 3 november 2012

Jakten på det perfekta mönstret

Detta är resultatet,  så här långt, på jakten på det perfekta mönstret, på ett mönster till t-tröja åt mig själv. Jag har sytt några t-tröjor åt mig själv, men tyckte inte att någon av dem är sådär optimal som jag ville ha det. Ur "Joka tyypin kaavakirja" tog jag nu ett mönster som jag tänkte modifiera tills det blir bra. Halsurringningen är den som jag haft flest variationer av.

Den första varianten var långärmad, men alltför bred och för liten halsurringning. 

Nästa variant blev kortärmad och då tog jag ur halsringningen och smalnade av i midjan. Den fick då för breda ärmar, som inte synts på den långärmade varianten. Annars var förändringarna bra, om inte halsurringningen hade blivit för vid. Hade först tänkt bandkanta, men det blev dubbelvikt resår istället för att inte alltför urringat. Tyget är från loppis, av detta gjorde jag också den första långärmade

Till tredje varianten smalnade jag ännu av ärmarna. Jag glömde ju förståss att minska halsurringnen, så den fick jag ocksåp rädda med dubbelvikt tyg. Den var också lite pösig under ärmarna, så jag smalnande av den lite där. Tyget är interlock, riktigt mjuk, återstår att se hur den beter si i tvätten.

 Den senaste varianten är den här, helt bra om jag gjort halsurringnenen aningen mindre ännu. Det ska jag fixa till nästa gång. Tyget är från ikasyr, Gekkos singel-jersey. Och äran för fotografierna får mannen. =)

1 kommentar:

  1. Hej, skulle vara kul om du ville testa makeityourowns basmönster till tröja:)
    Skulle vara intressant att se hur du gillar att modifiera det.

    SvaraRadera