tisdag 9 augusti 2011

sommarskjortor

Dessa har varit i användning på dagis, då det var sommarvärme. Djurtyget är ett barnpåslakan som jag hittade på loppis. Det var slitet i kanterna, men en skjorta till går det nog att få av det. Eftersom tget är icke-töjbart, fick jag fundera lite hur jag skulle göra halsringningen. Som tur finns det bloggar där man får oersättliga tips. Det blev ett sprund med Kinoko. Det finns ju några varianter, men denna passade till mina skortor och verkade inte så svår att göra heller. Jag förlängde kantbanden till knytband.


Den rutiga är re-do av en herrskjorta. Jag köpte den på loppis, för att göra ett nattlinne av den åt mig själv. Men det lämna på idéstadiet och istället blev det skjorta åt pojken. Jag använde knapplisten framme. Bakstycket och ärmarna är från skjortans bakstycke. Sydde igen knapplisten nerifrån och lämna 10 cm uppifrån, så att skjortan går att dra över huvudet. Ingen av oss har tålamodet att knäppa knappar... Knapparna fick ändå lämna som dekoration, endast den översta används. Kantade med samma tyg. Och jag måste säga, jag är nöjd!

Gärna skulle jag göra mer re-do, inte bara av gamla tyger, utan också av kläder.
Mönstret är Meedom 2, storlek 80. Halsringningen är samma på bak- och framstycket, annars blev det alltför urringat (minns det till nästa gång). Lade till lite på längden för att den inte ska åka upp i ryggen.
Synd att det nu börjar bli dags för varmare kläder, men kanske de kommer i lite mera användning senare i vinter, med t-skjorta under.

1 kommentar: