fredag 25 mars 2011

för mycket garn, för lite garn

Dessa två stickprojekt blev färdiga igår. Vantarna till pojken och sjalen till mig. Pojkens vantar är de första vantarna jag stickat sedan lågstadie eller högstadie, typ 20 år sedan. Så jag är nöjd över att fått dem färdiga. Ena tummen blev större än den andra, men fungerar bra i alla fall. Garnet är Novitas Nallegarn, hade det i skåpet. Det gick ju inte åt såå mycket av det som jag hoppats, så får se vad det blir av resten.


Sjalen är av två mohairsorter. Jag började med friskt mod och tron att ett nystan skulle räcka. Garnet är ett impulsköp från Kauhavan kangasaitta i höstas. Hade läst beskrivningar på att ett nystan räcker. Då nystanet var slut, kunde man identifiera en stor trekant, alltså inte en sjal som var meningen. Nåja, vi hade en stadsresa framför oss som jag hade möjlighet att skaffa mer. Med en uttråkad 1,5 åring så blir det inte mycket funderande utan vi for in till garnaffären i stan. Tanten där utbrast att vi har absolut inte det där garnet, med undertonen att man ska köpa så mycket garn första gången så att det räcker... Men något liknande har ni väl, frågade jag. Jaa, kanske vi har, men det liknar nog knappast det du har. Jag hittade ett som JAG var nöjd med och betalade och gick. Hon var inte så tjänstvillig som jag trott att en på garnaffär ska vara, men jag fick mitt garn och är nöjd. Det blev lite tunnare, men inte sådär störande. Igår tog tålamodet slut och jag maskade av efter 10 cm stickat på höjden av det nya garnet. Den blev precis lagom! Fast det lämnade nog ett nätt lite nystan till blivande projekt. Rätstickad med nr 8, började med två maskor och ökade med en i slutet av varje varv. I slutet ökade jag med två för jag började tycka att den blev så konformad och aldrig skulle bli färdig. Med färdig sjal i handen skulle jag kanske ha ökat med två redan tidigare, men jag är nöjd.
Här hamn pojken på bild när han ska "hjälpa" mamma att fotografera. Sekunden efter fotot blev taget, gick galgen av... Så mycket för den hjälpen. =)Pojken blev lite rädd och mamma fick söka ny galge...

2 kommentarer:

  1. Nämen hej! Jag visste inte att du hade en blogg, kul. :) Hittade hit via kommentaren på Jennys blogg...

    SvaraRadera
  2. Hej på dig Österbottning. Borde jag veta vem du är?? Nåja hej i alla fall

    SvaraRadera